18. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Veganský červený fazolový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Veganský červený fazolový guláš je lahodný a zdravý pokrm, který potěší jak milovníky veganské stravy, tak i ty, kteří si rádi pochutnají na tradičním guláši. Tento recept využívá fazole jako základní ingredienci, kterou se doplňuje o rajčata, cibuli, papriku a koření. Výsledkem je bohatá a chutná omáčka plná vlákniny a bílkovin, která potěší každého. Veganský červený fazolový guláš je snadno připravitelný a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k jiným pokrmům. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést jeho jemným, a přesto kořeněným aroma.

Suroviny:

  • 250g suchých červených fazolí
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 400g krájených rajčat (z konzervy)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu

Postup:

  1. Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte vidličkou.
  2. Přidejte do ní mléko, sůl a mouku. Vše důkladně promíchejte.
  3. Do směsi na lívance přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Podle chuti přidejte pepř.
  4. Vejcovou směs nalijte na nahřátou pánev s olejem. Měla by zabránit přilepování směsi ke dnu.
  5. Pomalu obracet lívance na druhou stranu a nalít na ni zbývající část vaječné směsi.
  6. Na lívance můžete servírovat s kousky melounu, medu nebo javorovým sirupem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *