18. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jednoduchý jasmínový pilaf
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý jasmínový pilaf – recept plný aromatických jasmínových výparů, které se perfektně propojí s kořeněnými přísadami. Zlepšete svůj kulinářský repertoár a vytvořte tento pestrý pokrm za méně než 30 minut.

Suroviny:

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky jasmínového čaje
  • ¼ hrnku jemně nasekané čerstvé petrželky

Postup:

  1. Rýži opláchněte ve studené vodě, dokud voda nebude čirá.
  2. V hrnci rozpálte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  3. Přidejte nakrájený česnek a smažte ho další 2 minuty, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte opláchnutou rýži, kurkumu, sůl a černý pepř. Promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
  5. Přidejte vodu a jasmínový čaj do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, snižte teplotu a přikryjte hrnec pokličkou. Vařte pilaf po dobu přibližně 15-20 minut, nebo dokud se rýže uvaří a voda se vstřebá.
  6. Vypněte oheň a nechte pilaf odpočinout pod pokličkou dalších 5 minut.
  7. Před podáváním vmíchejte do pilafu jemně nasekanou petrželku.

Váš jednoduchý jasmínový pilaf je hotový a můžete ho podávat jako přílohu nebo samostatné jídlo. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *