18. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená husa s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁢recept na pečenou⁣ husu s knedlíkem? Naše lahodná pečená ⁣husa ‌s křupavou kůží a šťavnatým‌ masem je ideální ⁢pokrm pro vánoční večeři či speciální příležitosti.‍ Doporučujeme ⁣podávat ji společně ⁣s klasickými houskovými knedlíky, které⁤ skvěle doplňují chuť husího masa. ‍S​ naším postupem a jednoduchými‌ ingrediencemi ​se vám to snadno podaří. Připravte si tento tradiční český​ recept a užijte si výjimečnou chuť pečené husy s knedlíkem.⁣

Suroviny

  • 1 pečená husa
  • 500​ g hladké​ mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 ​vejce
  • 30 ⁤g droždí
  • 30 g cukru
  • 1⁣ lžička soli
  • 200 g másla
  • 400 g‍ houskových stroužků
  • 250 ml mléka
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si přípravme knedlíky. Do⁣ misky dáme⁤ houskové ⁤stroužky, ​zalijeme ⁢mlékem a necháme chvíli povařit.
  2. Poté​ smícháme mouku,⁣ mléko,⁤ vejce, droždí,‍ cukr a sůl a ​vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto necháme kynout na ​teplém místě asi⁣ hodinu.
  4. Když ⁢je těsto vykynuté, přidáme ⁤rozpuštěné máslo a znovu ho‍ prohněteme.
  5. Z těsta vytvarujeme knedlíky ​a vaříme ⁢je‌ ve‍ vroucí​ osolené‍ vodě asi 15 ‌minut.
  6. Pečenou husu‍ podáváme‍ s knedlíky a oblíbenou⁤ omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *