17. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Jablečný crumble – Oslnivý a chutný dezert, který spojuje křupavé jablka s lahodnou ovesno-máslovou stříškou. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, dokonale se hodí ke kávě nebo čaji a ohromí všechny svou bohatou chuťou. Vyzkoušejte tento tradiční anglický dezert a připravte si kousek slaboučkého ráje pro své chuťové pohárky.“
Poznámka: Pro dosažení lepšího SEO by bylo vhodné používat klíčová slova jako „jablečný crumble“, „recept na jablečný crumble“, „křupavé jablka“, „ovesno-máslová stříška“ apod.
Suroviny
- 500 g jablek
- 100 g hladké mouky
- 80 g másla (měkkého)
- 80 g krupicového cukru
- 50 g ořechů (mletých)
- 1 lžička skořice
Postup
- Oloupejte jableka, zbavte je jadřinců a nakrájejte na kostičky.
- Smíchejte mleté ořechy, mouku, máslo, cukr a skořici v míse, dokud nevznikne drobivá směs.
- Rozložte nakrájená jablka do pekáčku a posypte je směsí z předešlého kroku.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte crumble asi 30 minut, dokud jablka nezměknou a na povrchu se nevytvoří zlatavá a křupavá kůrka.
- Podávejte ještě teplé s kopečkem vanilkového zmrzliny nebo šlehačkou.