17. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné a aromatické kari kuře s hráškem! Tento lahodný recept zajišťuje perfektní kombinaci chutí, které budou dostatečně pikantní a prostě nádherně se budou vmísit do vašeho jídelníčku. Kvalitně upečené kuřecí maso je podáváno s hráškem v bohaté omáčce plné exotických koření a přírodních ingrediencí. Tento jednoduchý a přitom chutný pokrm si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Takže vyražte na nákup, seberte svou kuchařskou nůžku a pusťte se do přípravy tohoto fantastického „Kari kuře s hráškem“ receptu. Vaše chuťové pohárky budou nadšené!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (např. prsa)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 200g mraženého hrášku
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme do zlatova.
- Přidáme kari koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidáme česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a restujeme ještě asi 1 minutu.
- Přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme 5-7 minut, dokud se omáčka neztuhne a nezeďuchá.
- Přidáme mražený hrášek a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud hrášek není měkký.
- Podáváme s rýží nebo plackami.