17. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari kuře s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné a aromatické kari kuře s hráškem! Tento lahodný recept zajišťuje perfektní kombinaci chutí, které budou dostatečně pikantní a prostě nádherně se budou vmísit do vašeho jídelníčku. Kvalitně upečené kuřecí maso je podáváno s hráškem v bohaté omáčce plné exotických koření a přírodních ingrediencí. Tento jednoduchý a přitom chutný pokrm si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Takže vyražte na nákup, seberte svou kuchařskou nůžku a pusťte se do přípravy tohoto fantastického „Kari kuře s hráškem“ receptu. Vaše chuťové pohárky budou nadšené!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (např. prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 200g mraženého hrášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme do zlatova.
  4. Přidáme kari koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Přidáme česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a restujeme ještě asi 1 minutu.
  6. Přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme 5-7 minut, dokud se omáčka neztuhne a nezeďuchá.
  7. Přidáme mražený hrášek a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud hrášek není měkký.
  8. Podáváme s rýží nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *