17. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Křupavé kuřecí pařátko s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Křupavé kuřecí pařátko s bylinkovou omáčkou je dokonalý recept pro všechny milovníky křupavého, slaného a chutného jídla. Jednotlivá pařátka jsou pečená do zlatova, a tak získávají křupavou a chutnou strukturu. Když jsou podávána s bylinkovou omáčkou, je chuť ještě vylepšena kombinací čerstvých bylin a koření. Tento pokrm je skvělou alternativou ke klasickým kuřecím řízkům. Zásadní je také fakt, že tento recept je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu. Vyzkoušejte tento recept na večeři a uspokojte svoje chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 ks kuřecích pařátků
  • 100 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sušených bylinek
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky pepře
  • olej na smažení

Postup

  1. Pařátky důkladně omyjte ve studené vodě a osušte papírovým ubrouskem.
  2. V misce smíchejte strouhanku, sušené bylinky, sůl a pepř.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce.
  4. Každé pařátko nejprve ponořte do rozšlehaného vejce a potom do směsi se strouhankou, aby bylo pořádně obalené.
  5. Na pánvi rozpalte olej a smažte pařátky z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  6. Hotové pařátky nechte odkapat na kuchyňském papíru a podávejte s bylinkovou omáčkou.

Suroviny pro bylinkovou omáčku

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 1 lžíce čerstvé nasekané pažitky
  • 1 lžíce čerstvé nasekané libečku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup pro bylinkovou omáčku

  1. V misce smíchejte smetanu, dijonskou hořčici, citrónovou šťávu a nasekané bylinky.
  2. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte spolu s křupavými kuřecími pařátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *