17. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Křupavé kuřecí pařátko s bylinkovou omáčkou je dokonalý recept pro všechny milovníky křupavého, slaného a chutného jídla. Jednotlivá pařátka jsou pečená do zlatova, a tak získávají křupavou a chutnou strukturu. Když jsou podávána s bylinkovou omáčkou, je chuť ještě vylepšena kombinací čerstvých bylin a koření. Tento pokrm je skvělou alternativou ke klasickým kuřecím řízkům. Zásadní je také fakt, že tento recept je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu. Vyzkoušejte tento recept na večeři a uspokojte svoje chuťové buňky!
Suroviny
- 4 ks kuřecích pařátků
- 100 g strouhanky
- 2 vejce
- 2 lžičky sušených bylinek
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky pepře
- olej na smažení
Postup
- Pařátky důkladně omyjte ve studené vodě a osušte papírovým ubrouskem.
- V misce smíchejte strouhanku, sušené bylinky, sůl a pepř.
- V jiné misce rozšlehejte vejce.
- Každé pařátko nejprve ponořte do rozšlehaného vejce a potom do směsi se strouhankou, aby bylo pořádně obalené.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte pařátky z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Hotové pařátky nechte odkapat na kuchyňském papíru a podávejte s bylinkovou omáčkou.
Suroviny pro bylinkovou omáčku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 1 lžíce čerstvé nasekané pažitky
- 1 lžíce čerstvé nasekané libečku
- sůl a pepř podle chuti
Postup pro bylinkovou omáčku
- V misce smíchejte smetanu, dijonskou hořčici, citrónovou šťávu a nasekané bylinky.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte spolu s křupavými kuřecími pařátky.