17. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuře Kung Pao
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte originální a chutnou čínskou specialitu, recept na kuře Kung Pao je to, co hledáte! Zkuste si připravit toto lahodné jídlo plné sladko-kořeněných chutí s kousky kuřecího masa, arašídami a čerstvou zeleninou. S naším jednoduchým a rychlým receptem budete mít toto aromatické jídlo připravené za chvilku. Můžete si ho vychutnat samostatně nebo ho podávat s rýží. Překvapte své chuťové buňky exotickým zážitkem kuře Kung Pao!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
  • 1/2 hrnku arašídového oleje
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 3 zelené cibule, nakrájené na kolečka
  • 2 papričky čili, nasekané (volitelné, podle chuti)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru

Postup

  1. Na rozpáleném arašídovém oleji smažte nadrobno nakrájená kuřecí prsa, dokud nebudou zlatavá a propečená.
  2. Přidejte vlašské ořechy, česnek, zázvor, zelenou cibuli a papričky čili (pokud je chcete použít). Smažte
    dalších
    pár minut, dokud se suroviny na pánvi nespojí.
  3. Přidejte sójovou omáčku, rýžový ocet a cukr. Promíchejte a vařte ještě dalších pár minut, dokud omáčka nezhustne
    a kuře nebudou mít dokonale přisáté chuťovky.
  4. Podávejte s vařenou rýží nebo jasmínovou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *