17. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte originální a chutnou čínskou specialitu, recept na kuře Kung Pao je to, co hledáte! Zkuste si připravit toto lahodné jídlo plné sladko-kořeněných chutí s kousky kuřecího masa, arašídami a čerstvou zeleninou. S naším jednoduchým a rychlým receptem budete mít toto aromatické jídlo připravené za chvilku. Můžete si ho vychutnat samostatně nebo ho podávat s rýží. Překvapte své chuťové buňky exotickým zážitkem kuře Kung Pao!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky
- 1/2 hrnku arašídového oleje
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 3 zelené cibule, nakrájené na kolečka
- 2 papričky čili, nasekané (volitelné, podle chuti)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
Postup
- Na rozpáleném arašídovém oleji smažte nadrobno nakrájená kuřecí prsa, dokud nebudou zlatavá a propečená.
- Přidejte vlašské ořechy, česnek, zázvor, zelenou cibuli a papričky čili (pokud je chcete použít). Smažte
dalších
pár minut, dokud se suroviny na pánvi nespojí. - Přidejte sójovou omáčku, rýžový ocet a cukr. Promíchejte a vařte ještě dalších pár minut, dokud omáčka nezhustne
a kuře nebudou mít dokonale přisáté chuťovky. - Podávejte s vařenou rýží nebo jasmínovou rýží.