16. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Bakmi Goreng
zdroj: Recepty 24/7

Bakmi Goreng: Tradiční indonéské nudle plné chuti připravené sýřenými žampiony, křehkým zeleným salátem a jemně kořeněným kuřecím masem. Naše autentická verze bakmi goreng nabízí dokonalou kombinaci textur a exotických chutí, které vás okamžitě přenesou na slunné ostrovy Indonésie. Objednejte si ingredience ještě dnes a připravte si doma svou vlastní plnohodnotnou indonéskou lahůdku!

Suroviny

  • 250g vařených nudlí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 100g kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 100g zelí, nakrájeného na tenké plátky
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezežloutnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezelená.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev a zelí a smažte, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte vařené nudle a smažte je s ostatními surovinami až se dobře propojí.
  5. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku. Přidejte tento směs do pánve nebo woku a důkladně promíchejte.
  6. Na druhé pánvi si opečte vejce do podoby míchaného vajíčka.
  7. Přidejte opékaná vajíčka ke směsi nudlí a opět promíchejte.
  8. Přidávejte sůl a pepř dle své chuti.
  9. Smažte všechny suroviny dohromady ještě asi 2 minuty, dokud nejsou správně prohřáté.
  10. Servírujte přímo na talíře a můžete zdobit nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *