16. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakmi Goreng: Tradiční indonéské nudle plné chuti připravené sýřenými žampiony, křehkým zeleným salátem a jemně kořeněným kuřecím masem. Naše autentická verze bakmi goreng nabízí dokonalou kombinaci textur a exotických chutí, které vás okamžitě přenesou na slunné ostrovy Indonésie. Objednejte si ingredience ještě dnes a připravte si doma svou vlastní plnohodnotnou indonéskou lahůdku!
Suroviny
- 250g vařených nudlí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 100g kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 100g zelí, nakrájeného na tenké plátky
- 2 vejce
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezežloutnou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezelená.
- Přidejte nakrájenou mrkev a zelí a smažte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte vařené nudle a smažte je s ostatními surovinami až se dobře propojí.
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku. Přidejte tento směs do pánve nebo woku a důkladně promíchejte.
- Na druhé pánvi si opečte vejce do podoby míchaného vajíčka.
- Přidejte opékaná vajíčka ke směsi nudlí a opět promíchejte.
- Přidávejte sůl a pepř dle své chuti.
- Smažte všechny suroviny dohromady ještě asi 2 minuty, dokud nejsou správně prohřáté.
- Servírujte přímo na talíře a můžete zdobit nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.