16. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí empanadas jsou oblíbeným pokrmem plným chutí a aromat. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit domácí plněné pečivo s křupavou kůrkou. Kuřecí maso je perfektně dochucené a spolu s ostatními ingrediencemi vytváří harmonickou kombinaci chuťových dojmů. S tímto receptem se rychle naučíte, jak udělat lahodnou a sýtou večeři, kterou ocení celá rodina. Překvapte své blízké originálním pokrmem a užijte si společné chvíle plné dobrého jídla a radosti.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- rollovací těsto na empanadas
- 1 vejce na potření
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a cibuli, česnek, papriku a rajče nasekejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájené kuřecí maso. Smažte ho dozlatova.
- Přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud nezezlátne.
- Přidejte papriku a rajče a smažte dalších pár minut, dokud se zelenina změkčí.
- Přichystejte těsto na empanadas. Rozválejte jej a vytvořte kolečka pomocí sáčku na sázení nebo speciální formy.
- Na každé kolečko těsta dejte lžíci kuřecí směsi a pečlivě je zavřete. Pokud chcete, můžete okraje potřít vodou a promáčknout je vidličkou pro lepší uzavření.
- Takto připravené empanadas dejte na plech vyložený pečicím papírem a ještě je potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou empanadas zlatavé.
- Podávejte teplé s omáčkou podle chuti.