16. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Rybí polévka Kimchi je tradiční korejský recept plný chutí a úžasných vlivů. Tato polévka kombinuje jemné rybí maso s pikantními kimchi fermentovanými zeleninami, vytvářející tak výrazný a osvěžující jídelní zážitek. Připravte tento jednoduchý a zdravý recept a utfitejte své chuťové pohárky s lákavými jemnými plusy této rybí polévky Kimchi!
Suroviny
- 400 g rybího masa (např. tresky, lososa nebo pangase)
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 4 cm kousků zázvoru, na tenké plátky nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky červené papriky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce rybího omáčky
- 2 lžíce kimchi (fermentované zelí)
- 1 lžíce oleje
- 1,5 l vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rybí maso nakrájejte na menší kousky.
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
- Přidejte rybí maso a orestujte jej ze všech stran, dokud není zlatavé.
- Přisypte červenou papriku a promíchejte.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, rybí omáčku a kimchi.
- Smažte dalších pár minut, po kterých zalijte vodou.
- Nechte polévku vařit přibližně 20 minut, dokud maso dobře nezměkne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte horké a ozdobte na talíři plátkem limetky a lístky koriandru.