16. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Rybí polévka Kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Rybí polévka Kimchi je tradiční korejský recept plný chutí a úžasných vlivů. Tato polévka kombinuje jemné rybí maso s pikantními kimchi fermentovanými zeleninami, vytvářející tak výrazný a osvěžující jídelní zážitek. Připravte tento jednoduchý a zdravý recept a utfitejte své chuťové pohárky s lákavými jemnými plusy této rybí polévky Kimchi!

Suroviny

  • 400 g rybího masa (např. tresky, lososa nebo pangase)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 4 cm kousků zázvoru, na tenké plátky nakrájené
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky červené papriky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce rybího omáčky
  • 2 lžíce kimchi (fermentované zelí)
  • 1 lžíce oleje
  • 1,5 l vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rybí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
  3. Přidejte rybí maso a orestujte jej ze všech stran, dokud není zlatavé.
  4. Přisypte červenou papriku a promíchejte.
  5. Přidejte sójovou omáčku, cukr, rybí omáčku a kimchi.
  6. Smažte dalších pár minut, po kterých zalijte vodou.
  7. Nechte polévku vařit přibližně 20 minut, dokud maso dobře nezměkne.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Servírujte horké a ozdobte na talíři plátkem limetky a lístky koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *