16. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí korma s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí korma s rýží je exotické tradiční indické jídlo, které vás okouzlí svou výraznou chutí a aroma. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit lahodně dochucené kuřecí maso s jemnou směsí vybraných koření a omáčkou z jogurtu a rajčat. Podávané s voňavou rýží se jedná o výtečnou a vyváženou kombinaci, která potěší vaše chuťové pohárky. Připravte si toto exkluzivní jídlo a nechte se unést jedinečnými indickými příchutěmi. Prozkoumejte nádhernou indickou kuchyni přímo ve své kuchyni!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce korma koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • sůl, pepř
  • na dochucení: citronová šťáva

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a maso opečeme z obou stran.
  3. Přidáme korma koření, osolíme, opepříme a chvíli společně smažíme.
  4. Přidáme kokosové mléko a smetanu.
  5. Vše promícháme, přivedeme k varu a pak na mírném ohni dusíme cca 25 minut, než se maso změkne.
  6. Před podáváním můžeme dochutit citronovou šťávou a posypeme mandlovými lupínky.
  7. Kuřecí korma podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *