16. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí korma s rýží je exotické tradiční indické jídlo, které vás okouzlí svou výraznou chutí a aroma. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit lahodně dochucené kuřecí maso s jemnou směsí vybraných koření a omáčkou z jogurtu a rajčat. Podávané s voňavou rýží se jedná o výtečnou a vyváženou kombinaci, která potěší vaše chuťové pohárky. Připravte si toto exkluzivní jídlo a nechte se unést jedinečnými indickými příchutěmi. Prozkoumejte nádhernou indickou kuchyni přímo ve své kuchyni!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce korma koření
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce mandlových lupínků
- sůl, pepř
- na dochucení: citronová šťáva
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a maso opečeme z obou stran.
- Přidáme korma koření, osolíme, opepříme a chvíli společně smažíme.
- Přidáme kokosové mléko a smetanu.
- Vše promícháme, přivedeme k varu a pak na mírném ohni dusíme cca 25 minut, než se maso změkne.
- Před podáváním můžeme dochutit citronovou šťávou a posypeme mandlovými lupínky.
- Kuřecí korma podáváme s vařenou rýží.