16. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Zelný guláš
zdroj: Recepty 24/7

Zelný guláš je tradiční české jídlo ‌plné⁣ chuti a teplého koření. Tento jednoduchý recept zelí ‌zkombinuje s cibulí, paprikou a rajčaty, aby vytvořil sytou a lahodnou omáčku. Vaření zelí do měkkosti ‍zjemňuje jeho přirozenou kyselost a podávání s houskovým knedlíkem je ​úžasným doplňkem. ‍Prozkoumejte náš krok​ za krokem pokyn, jak připravit skvělý zelný guláš a užijte⁤ si ho tuto ‍chutnou ‌a zasytující večeři.

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g zelí
  • 3 brambory
  • 2 papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce‌ sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 700 ml zeleninového‍ vývaru

Postup

  1. Na oleji osmahneme‍ nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme‌ nakrájené zelí,⁣ brambory a papriky a dusíme, dokud ⁤zelí nezměkne.
  3. Přidáme sladkou papriku, ⁢kmín, majoránku, sůl a‍ pepř ‍a promícháme.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem⁣ a vaříme do měkka ​brambor.
  5. Případně můžeme‌ dochutit dalšími kořením⁤ podle chuti.
  6. Po dokončení vaření podáváme⁣ zelný guláš s chlebem ⁤nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *