15. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Květákové karbanátky s červenou řepou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a zdravé květákové karbanátky s červenou řepou jsou ideální volbou pro vegetariány i milovníky zeleniny. Tento jednoduchý recept využívá přírodních ingrediencí jako je květák, červená řepa, cibule a obilná mouka. Karbanátky jsou lehce nasycené a mají svěží a lahodnou chuť. Vynikají samotné jako hlavní jídlo nebo jako příloha k obědu či večeři. Připravte si je dle tohoto jednoduchého a chutného receptu a dopřejte si zdravou a chutnou alternativu klasickým masovým karbanátkům.

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 1 větší červená řepa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte květák a červenou řepu. Obojí oloupejte a nastrouhejte na jemno.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. V míse smíchejte nastrouhaný květák, červenou řepu, cibuli, česnek, vejce, strouhanku a mouku. Dobře promíchejte, dokud nedostanete tužší, ale tvarovatelnou směs.
  4. Přidejte sůl a pepř dle chuti a znovu promíchejte.
  5. Zahřejte olej na pánvičce na střední teplotu.
  6. S pomocí lžíce odebírejte menší porce směsi a na pánev je rozetřete do tvaru karbanátků. Pečte z obou stran do zlatova, asi 3-4 minuty na každé straně.
  7. Karbanátky vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  8. Můžete servírovat květákové karbanátky s červenou řepou s různými přílohami, například bramborovou kaší nebo čerstvou zeleninovou salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *