15. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Křupavé kari kuře.
zdroj: Recepty 24/7

Objevte dokonalý recept na křupavé kari kuře plné exotických chutí. Tento oblíbený pokrm vás okouzlí svou křupavou vnější vrstvou a šťavnatým kuřecím masem na dosah ruky. Připravte si skvělé kari kuře doma a překvapte svou rodinu a přátele autentickou kombinací koření, která rozproudí vaše chuťové buňky. Pojďte se ponořit do světa indických dochucovadel a vyzkoušejte tento neodolatelný recept na křupavé kari kuře ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 vejce
  • olej na smažení

Postup

  1. Prsa opraná osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Ve velké míse smíchejte kari koření, sůl a pepř.
  3. V mise přidejte kuřecí kousky a důkladně je obalte v kořenění.
  4. Ve velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  5. V další misce smíchejte strouhanku, mléko a vejce.
  6. Kuřecí kousky ponořte do směsi v misce, aby byly celé pokryté.
  7. Aby byly křupavé, každý kousek obalte v misce znovu v kořenění.
  8. Vložte kousky kuřete do rozehřáté pánve a smažte je po obou stranách, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
  9. Hotové kuřecí kousky dejte na talíř s papírovou utěrkou, aby se stekl přebytečný olej.
  10. Podávejte teplé a můžete je doplnit na příklad rýží nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *