15. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuře s oyster omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kuře s oyster omáčkou je úžasným receptem pro milovníky mořských plodů. Toto lahodné jídlo kombinuje jemně grilované kuřecí prsa s bohatou oyster omáčkou, která dodává jedinečnou chuť a aromata. S výrazným zlatým hnědým nádechem a svěžím zeleným chřestem je toto jídlo nejen chutné, ale i nádherně vypadající na talíři. S naším jednoduchým receptem se stanete mistrem jídel z mořských plodů a uspokojíte chuťové pohárky svých hostů. Vyzkoušejte kuře s oyster omáčkou ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oyster omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu smícháním sójové omáčky, oyster omáčky, medu, česneku, olivového oleje, soli a pepře v miskě.
  2. Prsa nakrájejte na tenké plátky a vložte do marinády. Nechte je v ní alespoň 30 minut odpočinout, ideálně v chladničce.
  3. Vezměte si velkou pánev a zahřejte na střední teplotu. Přidejte kuřecí plátky s marinádou a smažte je z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé a uvařené, asi 5-6 minut.
  4. Hotové kuře servírujte s přílohou dle vašeho výběru, například rýží nebo dušenou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *