15. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuře s oyster omáčkou je úžasným receptem pro milovníky mořských plodů. Toto lahodné jídlo kombinuje jemně grilované kuřecí prsa s bohatou oyster omáčkou, která dodává jedinečnou chuť a aromata. S výrazným zlatým hnědým nádechem a svěžím zeleným chřestem je toto jídlo nejen chutné, ale i nádherně vypadající na talíři. S naším jednoduchým receptem se stanete mistrem jídel z mořských plodů a uspokojíte chuťové pohárky svých hostů. Vyzkoušejte kuře s oyster omáčkou ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oyster omáčky
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve připravte marinádu smícháním sójové omáčky, oyster omáčky, medu, česneku, olivového oleje, soli a pepře v miskě.
- Prsa nakrájejte na tenké plátky a vložte do marinády. Nechte je v ní alespoň 30 minut odpočinout, ideálně v chladničce.
- Vezměte si velkou pánev a zahřejte na střední teplotu. Přidejte kuřecí plátky s marinádou a smažte je z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé a uvařené, asi 5-6 minut.
- Hotové kuře servírujte s přílohou dle vašeho výběru, například rýží nebo dušenou zeleninou.