15. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuřecí korma s kořením je oslnivě chutný a snadno připravitelný. Využíváme kousky kuřecího masa marinovaného v lahodném kořeněném směsi, která propůjčuje jídlu vábení a výrazné aroma. Vaříme kuřecí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou, kořením a smetanou, čímž vytváříme jemnou a lahodnou omáčku. Tento exotický a plný chuti recept je ideální volbou pro vytvoření vynikajícího jídla, které si užijete se svými blízkými.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce korma koření
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek nasekejte nadrobno.
  3. Rajčata oloupejte a pokrájejte na malé kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  5. Přidejte česnek a kousek poté také kuřecí maso. Orestujte, dokud maso nedostane zlatavou barvu ze všech stran.
  6. Přidejte korma koření a rajčata. Promíchejte a smažte dalších pár minut.
  7. Přidejte jogurt, sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte a na pokličce nechte dusit asi 20 minut, nebo dokud kuřecí maso není dokonale měkké.

Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *