15. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Hovězí Filet Rossini
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si vyjímečnou chuť jemného hovězího filetu Rossini s přídavkem vlahého foie gras. Tento recept vás zásadně ohromí kombinací výrazných chutí a křehké textury. S využitím vybraných ingrediencí a správného postupu připravte toto lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové pohárky i ty nejnáročnější gurmány. Dopřejte si dokonalou gastronomickou zkušenost s hovězím filetem Rossini, který si zaslouží svoje místo na vašem talíři.

Suroviny

  • hovězí filet (200g na osobu)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 100g foie gras (kachní nebo husí játra)
  • 2 plátky bagety
  • 30g másla
  • 1 šalotka, jemně nakrájená
  • 50ml demi-glace omáčky
  • 100ml červeného vína
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte hovězí filet. Opatrně jej osolte a opepřete z obou stran.
  2. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opečte filety po dobu 3-4 minut z každé strany, nebo podle preferovaného stupně propečení.
  3. Mezitím si na jiné pánvi rozehřejte máslo a osmažte nakrájenou šalotku dozlatova.
  4. Přidejte foie gras a nechte ji krátce osmažit z obou stran, dokud nezíská hezkou zlatou barvu.
  5. Pokud máte rádi vnitřek hovězího filetu méně propečený, můžete ho na chvíli odložit stranou a po dokončení foie grasu vrátit na pánvi.
  6. V pánvi s osmaženou šalotkou a foie grasem přilijte červené víno a nechte 3-4 minuty vařit, dokud se nevyvaří alkohol a omáčka trochu zhoustne.
  7. Přidejte demi-glace omáčku a nechte vařit ještě dalších 2-3 minuty.
  8. Na poslední chvíli opečte plátky bagety na grilu nebo v toustovači.
  9. Hovězí filety rozdělte na talíře, přidejte na každý filet plátek bagety a přelijte šťávou s foie grasem.
  10. Můžete podávat s přílohou dle vlastního výběru, například bramborovými hranolky nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *