14. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bun Cha Hanoi – autentický vietnamský recept na jedno z nejoblíbenějších jídel v Hanoji. Tento recept kombinuje grilované vepřové maso, lehkou nudlovou polévku, křupavé bylinky a závist budící omáčky do jednoho lahodného jídla. Vyzkoušejte tento tradiční recept a přenesete se přímo do srdce Hanoje!
Suroviny
- 400 g vepřového masa (kotlety)
- 100 g vepřového břicha
- 200 g rýžových nudlí
- 1 velká cibule (na plátky)
- 4 stroužky česneku (na plátky)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1 lžíce nakládaného zeleného papričky (nasekaného)
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Nejprve připravte marinádu smícháním rybí omáčky, cukru, medu, limetkové šťávy, vinného octa, oleje, soli, mletého černého pepře, nakládaného zeleného papričky a nasekaného čerstvého koriandru.
- Nakrájejte vepřové maso na plátky a břicho na menší kousky. Namočte je do marinády a nechte je macerovat minimálně 30 minut.
- Pokud nemáte gril, připravte si pánvičku s olejem a smažte maso z obou stran dozlatova.
- V menší míse smíchejte rybí omáčku, cukr, vinný ocet a med. Naložte cibuli a česnek do této marinády a nechte je odpočívat 10 minut.
- V hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Rýžové nudle sceďte a rozdělte mezi 4 misky.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a břicho na nudle.
- Na vrch pokladte nakládanou cibuli a česnek.
- Bun Cha podávejte ihned a podle chuti můžete přidat další ingredience, jako například čerstvé bylinky nebo nakládané zeleniny.