14. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečené vepřové hýbě s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Pečená vepřová hýba s bramborovým pyré ⁢je lahodný a sýtný pokrm,⁢ který vám rozšíří chuťové buňky. ‌Vepřová⁣ hýba je pečená do ‌dokonale zlatavé kůrčičky ‍a⁣ doplněná⁣ lahodným bramborovým pyré. Tato jednoduchá a⁣ chutná ‍receptura je perfektní pro rodinnou‍ oslavu nebo večeři s blízkými.

Suroviny:

  • 500 g vepřové hýbě
  • 500 g brambor
  • 200 ml mléka
  • 50‌ g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření dle ​chuti (např. ⁣rozmarýn, tymián)

Postup:

  1. Pečenou vepřovou hýbu je nejprve‍ potřeba dobře ⁤očistit a osušit.
  2. Následně ⁤na malém ohni rozpálíme olej a osmahneme na něm ‍jemně nakrájenou ‌cibuli a česnek.
  3. Poté přidáme ‌kousky⁢ vepřové hýbě​ a propečeme, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Pokud‌ používáme koření, můžeme je přidat ‍a​ propečeme společně ‌s masem.
  5. Pokládáme maso na​ pekáč a vložíme⁣ do předem‍ vyhřáté trouby ⁤na⁣ 180 ​°C. Pečeme‌ přibližně 1 hodinu a pravidelně zaléváme šťávou z⁣ pečení.
  6. Mezitím brambory očistíme, nakrájíme na menší⁢ kousky a uvaříme v osolené ‌vodě, dokud nezměknou.
  7. Pokud⁤ jsou brambory ‍měkké, slijeme ⁣vodu​ a přidáme mléko⁤ a​ máslo.
  8. Pyře rozmixujeme do hladké⁢ konzistence a dochutíme solí ‌a pepřem.
  9. Pečené vepřové‍ hýbě vyndáme ⁤z trouby⁢ a necháme odpočinout ⁢pár minut.
  10. Po‍ odpočinku ‍maso nakrájíme na‍ plátky⁢ a⁣ podáváme společně s bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *