14. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová polévka s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kokosová polévka s kuřecím masem je lahodné jídlo plné exotických chutí a aromat. Tato tradiční indonéská specialita je připravována z kokosového mléka, čerstvých bylinkových ingrediencí a kvalitního kuřecího masa. Tato polévka je nejen bohatá na chuť, ale také na živiny, které vám dodají energii na celý den. Příprava této indonéské kokosové polévky je jednoduchá a rychlá – vyzkoušejte ji ještě dnes a dopřejte svému jídelnímu lístku pravou exotiku!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička citronové trávy (nasekaná)
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaný)
  • čerstvý koriandr (na ozdobu)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek do zlatova.
  3. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho z jedné strany, poté přidejte na kostky nakrájenou papriku a mrkev.
  4. Podlijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  5. Přidejte hrášek, kokosové mléko a kari pastu. Promíchejte a vařte na mírném ohni přibližně 15 minut, nebo dokud není maso měkké.
  6. Přidejte citronovou trávu, rybí omáčku, cukr a zázvor. Vařte dalších 5 minut.
  7. Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte polévku posypanou čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *