14. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kokosová polévka s kuřecím masem je lahodné jídlo plné exotických chutí a aromat. Tato tradiční indonéská specialita je připravována z kokosového mléka, čerstvých bylinkových ingrediencí a kvalitního kuřecího masa. Tato polévka je nejen bohatá na chuť, ale také na živiny, které vám dodají energii na celý den. Příprava této indonéské kokosové polévky je jednoduchá a rychlá – vyzkoušejte ji ještě dnes a dopřejte svému jídelnímu lístku pravou exotiku!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička citronové trávy (nasekaná)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaný)
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho z jedné strany, poté přidejte na kostky nakrájenou papriku a mrkev.
- Podlijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte hrášek, kokosové mléko a kari pastu. Promíchejte a vařte na mírném ohni přibližně 15 minut, nebo dokud není maso měkké.
- Přidejte citronovou trávu, rybí omáčku, cukr a zázvor. Vařte dalších 5 minut.
- Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte polévku posypanou čerstvým koriandrem.