14. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Naložený hermelín se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

⁤Nechte se ​unést‌ lahodným ⁢receptem na naložený hermelín se zeleninou. ‌Tento⁤ pokrm spojuje ‌křehký hermelín s​ čerstvou zeleninou a vytváří dokonalou kombinaci ⁢chutí. Připravte si plátky hermelínu,‍ které následně marinujte v aromatické směsi bylinek a olivového oleje. Přidejte k nim různé ‌druhy zeleniny, jako jsou papriky, rajčata ⁣a cibule, ​které‌ tematicky ⁢zdůrazní ⁤chuť hermelínu.​ Tento recept​ je skvělou volbou pro různé příležitosti, ať už jako předkrm, lehký oběd nebo party jídlo.⁢ Vyzkoušejte ⁢tento výjimečný recept a⁣ udělejte si radost skvělou kombinací naloženého hermelínu ⁢se ‍zeleninou.

Suroviny

  • 1 kus sýru hermelínu
  • 1 ‌lžíce‌ másla
  • 2‌ cibule
  • 2⁢ papriky ​(červená‍ a žlutá)
  • 2​ rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • soľ ⁢a‌ mletý čierny⁣ korenie podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (petrželka, bazalka)

Postup

  1. Sýr hermelín nakrájejte‍ na​ kolečka o ⁢tloušťce přibližně‌ 1 cm.
  2. Cibuli nakrájejte na ⁤tenká kolečka, papriku na proužky a rajčata na plátky.
  3. Na⁣ pánvi rozehřejte máslo a lehce orestujte cibuli.
  4. Přidejte⁤ papriku a rajčata a promíchejte. Smažte asi 5 minut, dokud zelenina zjemní.
  5. Přidejte rozdrcený česnek⁢ a smažte ještě asi 2 minuty.
  6. V druhé pánvi‍ rozpalte olej a na středním plameni opékajte kolečka hermelínu z obou ‌stran, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
  7. Smažte kolečka ‍hermelínu jen po malých dávkách, ⁢abyste zabránili jejich rozmělnění.
  8. Zeleninu podávejte na talíř a na vrch naservírujte opečené kolečka hermelínu.
  9. Ozdobte ⁤čerstvými bylinkami ‌a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *