14. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pão de Queijo je tradiční brazilský pokrm, který je oblíbený po celém světě. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodné a lahodné pão de queijo přímo z pohodlí vaší kuchyně. Recept zahrnuje směs tapiokového škrobu, sýra a dalších jednoduchých ingrediencí, které vytvářejí křupavou a křehkou vnější vrstvu, s měkkým a sýrovým středem. Nejenže je tento pokrm snadný a rychlý k přípravě, ale také může být skvělou volbou pro bezlepkovou stravu. Vyzkoušejte toto jednoduché a chutné jídlo a objevte jeho vynikající chuť.
Suroviny
- 500 g tapiokové mouky
- 250 ml mléka
- 150 ml rostlinného oleje
- 2 vejce
- 200 g nastrouhaného sýra (např. parmazán nebo eidam)
- 1 čajová lžička soli
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- V hrnci smíchejte mléko, olej a sůl a přiveďte k varu.
- Postupně do vroucí směsi přidávejte tapiokovou mouku a promíchejte do hladkého těsta.
- Poté přeneste těsto do mísy a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
- Přidejte vejce a sýr a míchejte, dokud nedosáhnete homogenní směsi.
- Vezměte si lžíci těsta a vytvarujte malé kuličky.
- Rozložte kuličky na plech vyložený pečicím papírem.
- Připravené kuličky dejte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud nebudou zlatavé.
- Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a podávejte.