13. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výborný vegetariánský recept na cizrnu? Vyzkoušejte naši lahodnou a jednoduchou verzi cizrny v kokosovém curry! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a vůní. Kokosové mléko dodá jemnou nasládlou chuť a indické koření zvýrazní bohatost a komplexnost jídelního zážitku. Tato cizrna v kokosovém curry je skvělá alternativa pro ty, kteří hledají zdravější a chutné jídlo. Sledujte náš jednoduchý recept a oslňte své chuťové buňky touto slastnou večeří!
Suroviny
- 1 hrnek sušené cizrny
- 1 velká cibule, nasekaná na drobno
- 3 stroužky česneku, nasekané na drobno
- 1 palice citronové trávy, rozdrcená
- 1 červená paprika, na kostičky
- 1 lžíce červeného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Čerstvá koriandr, na ozdobu
- Sůl, podle chuti
Postup
- Cizrnu namočte do vody na přes noc. Následující den ji dobře opláchněte.
- V hrnci s vodou cizrnu vařte asi 1 až 2 hodiny, dokud není měkká a lehce se rozplývá. Odsajte a strávte stranou.
- V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a citronovou trávu, dokud nezezlátne.
- Přidejte červenou papriku a kari koření a promíchejte. Smažte 1 minutu.
- Přidejte vařenou cizrnu a kokosové mléko. Dochutíme solí. Povařte 5 až 10 minut na mírném ohni, dokud se všechny přísady dobře propojí.
- Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, vařte dál, dokud nezhoustne.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem. Ozdobte čerstvým koriandrem.