13. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ajiaco je chutný španělsko-jihoamerický guláš, který vás okouzlí svou bohatou chutí a vůní. Tento tradiční recept kombinuje různé druhy masa, zeleniny a koření, což vytváří jedinečnou a lahodnou kombinaci. Připravte si ho doma a dejte se unést do světa exotických chutí a vůní. Upozornění: Tento pokrm vás zaujme a rozhodně se stanete jeho fanouškem na první ochutnání!
Suroviny:
- 400 g kuřecího masa (např. prsa)
- 400 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 2 kukuřice
- 400 g lilků (např. peruánské smetanové lilkové odrůdy)
- 200 g listového špenátu
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 l hovězího vývaru
- 1 limeta
- olivový olej
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- citronová tráva
- koriandr
Postup:
- Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí a hovězí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na kolečka nakrájené brambory a kukuřici.
- Zalijeme kuřecím a hovězím vývarem.
- Přidáme limetovou kůru a citronovou trávu.
- Osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
- Vše vaříme do měkka (asi 30 minut).
- Přidáme na kolečka nakrájené lilkové odrůdy a spařený špenát.
- Přidáme nasekaný koriandr.
- Povaříme ještě 5 minut.
- Servírujeme s kousky limetky.