13. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Opulentní beránek na rýži
zdroj: Recepty 24/7

‌Opulentní beránek na⁢ rýži​ je luxusní ‍recept,⁣ který ⁤jistě potěší⁤ i ty ‌nejnáročnější⁢ gurmány. ⁢Tento ​lahodný pokrm kombinuje‍ křehké a šťavnaté⁣ kousky beránka⁤ s ⁣bohatou omáčkou, podávanou na aromatické rýži. Připravte si⁤ tuto výjimečnou⁣ specialitu⁣ a dejte svému jídelníčku šmrnc.⁣

Suroviny

  • 1‌ kg⁣ beránka (plec nebo krk)
  • 200 g cibule
  • 3 stroužky ​česneku
  • 2 mrkve
  • 2 papriky (červená ⁣a žlutá)
  • 200 g rajčat
  • 200 g⁣ jasmínové ⁢rýže
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • žampiony na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Nakrájejte​ beránka na menší kousky ​a osolte ‍a⁢ okořeňte podle chuti.
  2. Na rozpáleném oleji​ opečte maso⁣ z každé‍ strany dozlatova.
  3. Přidejte ⁣nakrájenou ‍cibuli ⁣a česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  4. Přidejte pokrájené ​mrkve, papriky a rajčata.⁢ Smažte ⁢asi ‍5 minut, ​dokud zelenina trochu povadne.
  5. Zalijte hovězím⁤ vývarem a přiveďte k varu. Pak přikryjte poklicí a vařte⁢ na mírném ohni asi ‌1,5 hodiny, ‌dokud maso nezměkne.
  6. V té ⁤době uvařte ‍rýži podle návodu na obalu.
  7. Po uplynutí 1,5 hodiny přidejte do‍ masa uvařenou rýži ​a promíchejte. Případně můžete přidat na‌ tenké plátky nakrájené‌ žampiony a nechat je povadnout.
  8. Podávejte teplé a ozdobené žampiony,‍ pokud jste je použili.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *