12. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Korma s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Není nic lepšího než výborná korma s kuřecím masem! Tento tradiční indický recept je plný exotických koření, která vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Naše verze této oblíbené kuchyně zahrnuje kvalitní kuřecí maso, které je vařené v bohaté omáčce z jogurtu, rajčat a směsi indických koření. Výsledkem je jemné a sladkokyselé jídlo, které se skvěle hodí s rýží, naanem nebo pita chlebem. Připravte si toto jednoduché a chutné jídlo, které si zamilují jak milovníci indické kuchyně, tak i ti, kteří se ještě s ní nesetkali.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 cibule, jemně nakrájené
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého kminu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Na dochucení: sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a kuřecí kousky a smažíme, dokud maso není zevnitř upečené.
  2. Přidáme kari koření, koriandr, kardamom, kmín a skořici. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po celém masu.
  3. Přidáme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezesílí. Pokud je omáčka příliš silná, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  4. Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *