12. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na kuře satay je naprosto dokonalým spojením grilovaného kuřecího masa a exotické omáčky. Budete si moct vychutnat křehkou slávu kuřecích kousků obalených v pikantní marinádě a podávaných s lahodnou arašídovou omáčkou. Tento výjimečný pokrm je ideální volbou pro všechny milovníky asijské kuchyně, kteří rádi experimentují se zajímavými chutěmi. Získáte dokonalý mix pikantnosti, sladkosti a výrazných chutí, které vám jistě rozproudí chuťové buňky. Připravte si tuto lahůdku k obědu nebo večeři, rozžehněte oheň a užijte si skvělé zážitky při grilování kuřete satay.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, olej, citronovou šťávu, zázvor, česnek, koriandr, kmín, kurkumu, cukr a sůl v míse.
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a vložte je do marinády. Dobře promíchejte, aby se kuře dostalo do kontaktu s marinádou ze všech stran. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, nejlépe však přes noc v lednici, aby se příchutě prolnuly.
- Po marinování předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Jestliže nemáte gril, můžete použít i grilovací pánev.
- Kuřecí kousky naneste na špejle a grilujte je asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou krásně upečené a získají zlatohnědou barvu.
- Skuhovatelským kontrolujte, zda je kuře uvnitř řádně propečené.
- Kuře satay podávejte s omáčkou satay a přílohou podle vašeho výběru, například s rýží nebo sázenými nudlemi.