12. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Bobó de camarão je tradiční brazilské jídlo plné chutí a exotických vůní. Tento lahodný recept kombinuje plody moře s kokosovým mlékem a dalšími skvělými přísadami. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který vaše chuťové pohárky rozhodně potěší. Najdete zde podrobný postup jak připravit bobó de camarão i seznam potřebných surovin. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a dejte svému jídelníčku něco nového a zajímavého!
Suroviny
- 500 g čerstvých krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika (červená nebo zelená)
- 2 rajčata
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžička kari koření
- šťáva z 1 limetky
- petrželová nať nebo koriandr na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, papriku a rajčata na menší kousky.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriku a rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se paprika a rajčata nezměknou.
- Přidejte krevety a restujte je asi 3 minuty, dokud nezezlátnou.
- Po celou dobu smažení přidejte soli a pepře podle chuti.
- Přidejte kokosové mléko, červenou papriku a kari koření. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte limetkovou šťávu a promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš silná, můžete přidat trochu vody nebo další kokosové mléko.
- Servírujte bobó de camarão s rýží nebo maniocem.
- Před podáváním můžete jídlo ozdobit petrželovou natí nebo nasekaným koriandrem.