12. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Boeuf Bourguignon	s chilli a hráškovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf Bourguignon s chilli a hráškovou kaší je luxusní francouzský pokrm, který zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky. Hovězí maso je pomalu dusené v červeném víně ve spojení s ostrým chillem, což dodává tomuto jídlu zajímavou pikantní příchuť. Podává se s bohatou hráškovou kaší, která doplňuje celkovou chuťovou harmonii. Pokud hledáte recept, který vás zaručeně potěší, Boeuf Bourguignon s chilli a hráškovou kaší je skvělou volbou.

Suroviny:

  • 800 g hovězího masa (hovězí pupík, hovězí hrudí, hovězí kližka)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200 g slaniny
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého chilli
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte drobně.
  3. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  4. Slaninu nakrájejte na kostičky.
  5. Na pánvi na horkém oleji orestujte maso ze všech stran dozlatova. Vyjměte maso z pánve a dejte stranou.
  6. Na stejné pánvi, kde jste orestovali maso, orestujte slaninu do zlatova. Poté přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  7. Přidejte mleté chilli a promíchejte.
  8. Přidejte nakrájenou mrkev a restujte dalších pár minut.
  9. Přidejte maso zpět do pánve a promíchejte.
  10. Přidejte rajský protlak a směs promíchejte.
  11. Přidejte červené víno a vařte, dokud polovina alkoholu neodpaří.
  12. Přidejte vývar a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud se maso nerozpadá na vlákna.
  13. Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se omáčka zahustila.
  14. Povařte ještě dalších 15 minut, dokud omáčka nehustne.
  15. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  16. Servírujte s hráškovou kaší nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *