12. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s fazolkami je lahodné a vydatné jídlo, které potěší nejen milovníky masa. Tento recept vám přinese jednoduchou a chutnou kombinaci měkkého hovězího masa, které se krásně doplňuje s fazolkami a aromatickými bylinkami. Stačí jen pár jednoduchých kroků a za chvíli si budete moci vychutnat lahodné a zdravé jídlo plné chuti. Tento recept je vhodný pro celou rodinu a zaručeně vás nadchne svou jedinečnou kombinací chutí.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (libové)
- 400 g fazolí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 l drůbežího vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na oleji osmažte na kostičky nakrájené hovězí maso do zlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky rozdrcený česnek. Dále přidejte rajčatový protlak, mletou papriku, kmín a majoránku. Promíchejte a krátce restujte.
- Přilijte drůbeží vývar a vařte pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidejte fazole a vařte dalších 10 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo pečivem.