11. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní empanadas s kuřecím masem jsou lahodné malé plněné koláčky, které vás nadchnou svou chuťovou explozí. Křehké pečivo obklopuje šťavnaté kuřecí maso s pikantním nádechem, který dodává jedem soustu neodolatelného koření. Díky své jedinečné kombinaci chutí jsou tyto empanadas skvělou volbou na rodinné večeře, oslavy nebo dokonce na pikniky. Užijte si lahodný kousek argentinské kuchyně s tímto jednoduchým a chutným receptem na pikantní empanadas s kuřecím masem. Vaše chuťové pohárky budou naprosto unešeny!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa, nasekaného na menší kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nasekaná
- 1 jalapeňo paprička, nasekaná (volitelné)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky čerstvého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce kečupu
- 1 balení listového těsta na slané pečivo
- 1 vejce, rozšlehané
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli, česnek, papriku a jalapeňo papričku, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran, dokud nezezlatí.
- Přisypejte mletý kmín, mletou papriku, černý pepř a sůl. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Směs dochuťte rajčatovým protlakem a kečupem. Vařte ještě asi 5 minut, než je omáčka zahřátá.
- Na plech vyložte pečicí papír a rozválejte listové těsto. Pokrájejte ho na menší kruhy (pomocí dortové formy nebo sklenice) o průměru asi 10 cm.
- Do středu každého kruhu dejte lžíci kuřecí směsi. Okraje těsta lehce potřete rozšlehaným vejcem.
- Složte kruh na půl, takže vznikne půlměsíc. Okraje dobře stiskněte, abyste zapečetili empanadu.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Na plech s pečicím papírem položte empanadas a potřete je rozšlehaným vejcem.
- Pekněte empanadas v troubě asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Podávejte teplé jako hlavní chod nebo studené jako svačinu.