11. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pikantní kuřecí korma
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní kuřecí korma je indické jídlo plné aromatických koření a chutí. Tato receptura vám umožní vytvořit dokonalou kombinaci křehkého kuřecího masa a bohaté omáčky plné exotických chutí. S využitím čerstvých ingrediencí, jako je zázvor, česnek a chilli papričky, tato silně kořeněná omáčka dodá vašemu jídlu skvělou pikantní chuť. Díky jednoduchým instrukcím si můžete snadno vytvořit autentické indické jídlo přímo v pohodlí vaší kuchyně. Pokud jste milovník indické kuchyně, pikantní kuřecí korma je pro vás ideální volbou. Vyzkoušejte tento recept a uspokojte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nasekaného na menší kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm zázvor (nastrouhaný)
  • 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kuminu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 čili paprička (nasekaná)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není lehce zhnědlé.
  3. Přidejte kari koření, kumin, mletý koriandr, muškátový oříšek a čili papričku. Dobře promíchejte, aby se koření rozložilo po celém masu.
  4. Přidejte rajčata a papriku a smažte je asi 5 minut, dokud se nezměknou.
  5. Přidejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se kuřecí maso dokonale udusí a omáčka zhoustne.
  6. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *