11. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní kuřecí korma je indické jídlo plné aromatických koření a chutí. Tato receptura vám umožní vytvořit dokonalou kombinaci křehkého kuřecího masa a bohaté omáčky plné exotických chutí. S využitím čerstvých ingrediencí, jako je zázvor, česnek a chilli papričky, tato silně kořeněná omáčka dodá vašemu jídlu skvělou pikantní chuť. Díky jednoduchým instrukcím si můžete snadno vytvořit autentické indické jídlo přímo v pohodlí vaší kuchyně. Pokud jste milovník indické kuchyně, pikantní kuřecí korma je pro vás ideální volbou. Vyzkoušejte tento recept a uspokojte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nasekaného na menší kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm zázvor (nastrouhaný)
- 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
- 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kuminu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 čili paprička (nasekaná)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není lehce zhnědlé.
- Přidejte kari koření, kumin, mletý koriandr, muškátový oříšek a čili papričku. Dobře promíchejte, aby se koření rozložilo po celém masu.
- Přidejte rajčata a papriku a smažte je asi 5 minut, dokud se nezměknou.
- Přidejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se kuřecí maso dokonale udusí a omáčka zhoustne.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.