11. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento chutný recept na kuskus s jehněčím a sušeným ovocem je perfektním pokrmem pro každého milovníka přírodních chutí. Jehněčí maso je jemné a sladké, kombinované s kuskusem a sušeným ovocem, vytváří vyváženou a lahodnou kombinaci. Připravit tento pokrm je jednoduché a jeho výsledek je opravdu ohromující. Dopřejte si kuskus s jehněčím a sušeným ovocem a užijte si skvělou dobrodobu plnou exotických chutí.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa (kousky)
- 200 g kuskusu
- 100 g sušeného ovoce (např. meruňky, rozinky, švestky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka (nasekaná, na ozdobu)
Postup
- V hrnci nebo široké pánvi ohřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte jehněčí kousky a opékejte je, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte sušené ovoce, mletý kmín, skořici a koriandr. Promíchejte a vařte 1-2 minuty.
- Přidejte kuskus a zalijte ho vroucí vodou (podle návodu na obalu).
- Zapražte kuskus vidličkou a nechte jej vařit asi 5 minut, nebo dokud nebude naprosto měkký.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Servírujte na talíře a ozdobte nasekanou petrželkou.