11. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Bruschetta s rajčaty a bazalkou.
zdroj: Recepty 24/7

Bruschetta s rajčaty a ‍bazalkou je ‌skvělým italským předkrmem plným chutí. Křupavá a​ lehce opečená bageta je potřena čerstvým česnekem⁢ a⁣ oblíbenou bazalkovou⁣ pestem. Na vrch pak mírně dochutíme plátky čerstvých rajčat a pokapeme kvalitním olivovým olejem. Tento ⁢jednoduchý, ale osvěžující recept‍ je skvělou volbou pro letní večeři nebo jako součást velkého oběda. Dopřejte si chuťový zážitek s bruschettou s rajčaty a bazalkou.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého‌ chleba (např. bageta)
  • 4 středně velké‍ rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka (podle chuti)
  • Olivový olej (podle chuti)
  • Balený⁤ parmazán (podle chuti)
  • Sůl a⁢ pepř⁤ (podle ‍chuti)

Postup

  1. Chleba nakrájejte na⁢ plátky tlusté přibližně 1 cm.
  2. Na gril​ nebo v troubě‍ zvolte ⁤nejvyšší teplotu a nechte chlebové plátky opečou z​ obou stran dozlatova.
  3. Rajčata nakrájejte na menší kostičky a vložte do ​mísy.
  4. Přidejte nadrobno​ posekaný ⁣česnek a nasekanou bazalku.
  5. Pokapejte rajčata olivovým olejem a ‍promíchejte.
  6. Chlebové plátky vyjměte z trouby/grilu a​ potřete je jednou stranou olivovým ⁢olejem.
  7. Postrouhejte na plátky ⁣parmazán (pokud chcete) ​a vrátte⁢ je zpět do trouby/grilu na chvíli, jen dokud se ⁤sýr nerozpustí.
  8. Na máslem ‍namazaným⁤ pekáči nebo talíři vyložte mírně vychladlé ⁤chlebové ⁤plátky a na ně⁤ naskládejte směs z rajčat.
  9. Pokud⁢ si ⁣přejete,‍ můžete bruschettu posypat nasekanou bazalkou a ‌podávat.
  10. Konzumujte bruschettu ihned po⁢ dokončení, dokud jsou chlebové plátky ‌křupavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *