11. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo
zdroj: Recepty 24/7

Tento klasický český recept na knedlo-vepřo-zelo je jednoduchý, chutný‍ a plný tradičních chutí. Sáhněte ​po kvalitním vepřovém masu, které spolu‌ s jemnými houskovými knedlíky⁣ a ⁤kyselým zelím vytváří skvělou⁤ kombinaci.‌ Nezapomeňte na dochucení bylinkami a kořením, abyste dosáhli autentického chuťového zážitku. ‍Podávejte teplé, s koštětem chleba a sklenkou dobrého piva. Tento​ recept ⁤je ⁤ideální pro všechny milovníky ⁤české kuchyně. ​

Suroviny

  • 4​ kusy houskových knedlíků
  • 600 ‌g ​vepřového masa (vepřová plec nebo krk)
  • 500​ g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 1‌ lžíce sádla
  • 1 lžíce ⁢soli
  • 1 ​lžička kmínu
  • 1 ‍lžička mleté papriky

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme⁣ na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme ⁢na kostky nakrájené vepřové maso a restujeme, dokud⁢ maso nezezlátne.
  3. Přidáme ​kysané zelí, kmín a mletou papriku.
  4. Přidáme ⁢vodu tak, aby bylo ⁣všechno​ maso a zelí ponořené.
  5. Osolíme podle chuti.
  6. Uvarujeme asi⁢ 1,5 hodiny, ⁤dokud maso není měkké. Případně doléváme ⁢vodu, aby se maso​ nepřipálilo.
  7. Vodu odlijeme‍ a maso s ​zelím necháme na ​plotně⁣ pod pokličkou chvilku odstát.
  8. Mezitím uvaříme houskové knedlíky podle přiloženého návodu nebo si⁢ je můžeme⁢ koupit‍ hotové.
  9. Podáváme knedlíky s vepřem a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *