11. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská utopence s chorizem je lahodný recept, který vás přenese přímo do argentinských ulic. Tento jednoduše připravitelný pokrm kombinuje pikantní chorizo s osvěžujícími zeleninovými přísadami, jako jsou rajčata, cibule a paprika. Tento chutný a sýtý pokrm je ideálním doplňkem pro vaší grilovací večírek nebo prostě jen jako samostatné jídlo. Připravte si argentinskou utopence s chorizem a prozkoumejte bohatou chuťovou paletu jihoamerické kuchyně.
Suroviny:
- 8 kusů argentinského choriza (pikantní uzené klobásy)
- 4 cibule
- 4 papriky
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, papriky na kolečka a rajčata na čtvrtky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájené cibule. Smažte je dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené papriky a rajčata. Smažte je spolu s cibulí do měkka.
- Přidejte na plátky nakrájené chorizo a protlačený česnek. Smažte je spolu s ostatními surovinami asi 5 minut, nebo dokud se chorizo nezačne lehce zbarvovat a prohřát.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem podle chuti.
- Servírujte na talíře a podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.