11. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí korma s kokosovým mlékem je lahodný indický recept plný exotických chutí a vůní. Kombinace měkkého jehněčího masa, kořenících směsí a jemného kokosového mléka vytváří jedinečnou chuťovou symfonii. S tímto receptem si můžete vychutnat oblíbenou indickou kuchyni přímo z pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny:
- 400 g jehněčího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm kousek zázvoru (nasekaný)
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mleté papriky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a orestujte je spolu s cibulí asi 2 minuty.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud nezežloutne ze všech stran.
- Přidejte všechny koření (koriandr, kurkumu, kmín, kardamom, papriku) a promíchejte.
- Po minutě přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud se maso nezměkne a omáčka neprojímá.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.