11. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Baklava se skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Baklava se skořicí je lahodný orientální dezert plný bohatých chutí. Tento tradiční recept kombinuje tenké pláty povařeného těsta, rozmačkané ořechy a sladký sirup, kterým je pokrm potřen. Skořice dodává tomuto pokrmu teplý a kořeněný aroma. Užijte si kousky tohoto sladkého zázraku a ponořte se do světa orientální kuchyně.

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • 2 lžíce skořice
  • 250 g cukru
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Rozpusťte máslo a nechte jej vychladnout.
  2. Vysušte listové těsto a rozložte ho na pracovní plochu.
  3. Vymažte pekáč máslem.
  4. Smíchejte mleté vlašské ořechy se skořicí.
  5. Na dno pekáče položte jedno plátě listového těsta.
  6. Přidejte vrstvu směsi ořechů a skořice.
  7. Položte na ni další plát těsta a opakujte, dokud nevyužijete všechny ingredience.
  8. Z vrchní vrstvy těsta vyřízněte malé lososové tvary.
  9. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud těsto nezíská zlatou barvu.
  10. Vyrobte si sirup tím, že ve vodě rozpustíte cukr a přidáte citronovou šťávu.
  11. Po upečení baklavy zalijte sirupem a nechte vychladnout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *