11. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská lasagne s boloňskou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

‌Italská lasagne s boloňskou omáčkou je lahodným⁤ pokrmem plným chuti a⁤ vůně Itálie. Tato klasická italská specialita se ⁤skládá z vrstev tenkých těstovinových plátů, směsi‌ mletého masa a ⁣plné boloňské ‍omáčky. Upečená a podávaná s ⁢vrstvou sýra je tato lasagne dokonalým pokrmem pro rodinnou večeři ‌nebo večírek s přáteli. Připravte si tuto ⁤autentickou⁤ italskou lasagne a ⁤poznejte chuť slunného jihu.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 ‍g sušených lasagní
  • 1 cibule, ‌jemně nakrájená
  • 2⁣ stroužky česneku, jemně‍ nasekané
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného‍ oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 100 g ⁤strouhaného sýra
  • 500 ⁤ml béchamelové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a ​pepř ⁤dle chuti

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvařte lasagne ‍podle ⁣návodu na obalu, nechte je okapat.

  2. Na pánvi ohřejte olivový olej a osmažte na ⁤něm cibuli‍ a česnek, dokud nezezlátnou.

  3. ​⁣ Přidejte mleté maso‌ a opékejte ho, dokud nezezelená.

  4. ‍ Přidejte ​konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, sušený oregano, bazalku, sůl a pepř.
    ⁢ ​

  5. ⁤ ⁣ Vařte⁢ omáčku při mírném ⁣varu po dobu 20 minut, občas zamíchejte.

  6. Na dno zapékací​ mísy nalijte vrstvu ⁣boloňské omáčky, následovanou vrstvou‍ uvařených lasagní.
    ⁤ ⁤

  7. ​ Opakujte tento postup, ⁣dokud nemáte použité všechny suroviny.

  8. Na vrchní vrstvu lasagní přidejte béchamelovou omáčku a‌ posypte ji⁢ strouhaným sýrem.

  9. ‍ Pečte lasagne​ v předehřáté troubě⁣ na ⁤180 stupňů Celsia po ‌dobu 30⁤ minut, dokud nezíská zlatavou⁤ barvu.

  10. ⁢ Nechte lasagne chvíli vychladnout před podáváním a poté si ​můžete vychutnat‌ lahodnou italskou lasagne ⁤s boloňskou omáčkou!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *