Italská lasagne s boloňskou omáčkou je lahodným pokrmem plným chuti a vůně Itálie. Tato klasická italská specialita se skládá z vrstev tenkých těstovinových plátů, směsi mletého masa a plné boloňské omáčky. Upečená a podávaná s vrstvou sýra je tato lasagne dokonalým pokrmem pro rodinnou večeři nebo večírek s přáteli. Připravte si tuto autentickou italskou lasagne a poznejte chuť slunného jihu.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g sušených lasagní
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 g konzervovaných rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 100 g strouhaného sýra
- 500 ml béchamelové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
-
V hrnci s osolenou vodou uvařte lasagne podle návodu na obalu, nechte je okapat.
-
Na pánvi ohřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
-
Přidejte mleté maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
-
Přidejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, sušený oregano, bazalku, sůl a pepř.
-
Vařte omáčku při mírném varu po dobu 20 minut, občas zamíchejte.
-
Na dno zapékací mísy nalijte vrstvu boloňské omáčky, následovanou vrstvou uvařených lasagní.
-
Opakujte tento postup, dokud nemáte použité všechny suroviny.
-
Na vrchní vrstvu lasagní přidejte béchamelovou omáčku a posypte ji strouhaným sýrem.
-
Pečte lasagne v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
-
Nechte lasagne chvíli vychladnout před podáváním a poté si můžete vychutnat lahodnou italskou lasagne s boloňskou omáčkou!