10. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuře
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuře je tradiční indické jídlo plné exotických chutí a aromatických koření. Tento recept vás naučí, jak připravit toto lahodné jídlo doma. Křupavá kuřecí kůrka je marinována v jogurtové směsi s indickými kořenícími směsmi, jako je kurkuma, koriandr, paprika a česnek. Poté se peče v tradičním tandooru nebo v troubě, dokud není maso šťavnaté a perfektně upečené. Tandoori kuře je skvělé podávat s indickou rýží, naanem a chutney. Tento recept vás zavede na výlet do indické kuchyně a potěší vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce Tandoori pasty
  • 1 lžíce čerstvě vymačkaného citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 stroužky česneku, utlučené
  • 2 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • smažená cibulka (jako dekorace)
  • čerstvá koriandrová nať (jako dekorace)

Postup

  1. Připravte marinádu smícháním řeckého jogurtu, Tandoori pasty, citronové šťávy, kmínu, koriandru, kurkumy, papriky, utlučeného česneku a nastrouhaného zázvoru v míse.
  2. Do marinády vložte kuřecí prsa, pokud je potřeba, nařízněte je, aby se marináda dostala až na dno masa, a nechte marinovat přes noc v lednici nebo minimálně 2 hodiny.
  3. Před přípravou ujistěte se, že máte gril rozpálený na střední teplotu.
  4. Opatrně slijte přebytečnou marinádu z kuřecích prsou a grilujte maso 6-8 minut na každé straně, dokud nejsou plně propečená a šťáva je z masa čirá.
  5. Servírujte na talíři s rýží, posypané smaženou cibulkou a čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *