10. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře s houbami v bílém víně
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si delikátní kuře s houbami v bílém víně a nadchněte své chuťové buňky jedinečnou kombinací křehkého masa, aromatických hub a lahodného bílého vína. S tímto receptem se postavte za sporák a začněte vařit!

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa bez kosti
  • 200g hub (šampiňonů nebo jiných dle preference)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 250ml bílého vína
  • 250ml smetany na vaření
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petrželka ke zdobení

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a houby. Smažte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte kuřecí prsa a opečte je z obou stran, přidávejte sůl a pepř dle chuti.
  4. Zalijte bílým vínem a vařte, dokud se alkohol neodpaří.
  5. Přidejte smetanu, snižte teplotu a vařte ještě 10-15 minut, dokud kuře není úplně propečené a omáčka nezhoustne.
  6. Podávejte s rýží nebo bramborovým pyré a posypte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *