10. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kebab s jehněčím masem? Vyzkoušejte náš dokonalý recept, který vám přinese osvěžující chuť Orientu přímo domů. Kombinace šťavnatého jehněčího masa, aromatických bylinek a koření vytvoří neodolatelné sousto plné lahodných chutí. S naším jednoduchým, ale efektním postupem přípravy si tento kebab připravíte snadno a rychle. Získáte tak dokonalé jídlo, kterým okouzlíte rodinu i přátele. Vyzkoušejte náš recept na kebab s jehněčím masem ještě dnes a nechte se unést exotikou arabské kuchyně.
Suroviny:
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 4 plátky chleba
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kebab koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nařežte jehněčí maso na menší kousky, cibuli na plátky, papriky na proužky a rajčata na kolečka.
- Do mísy smíchejte kebab koření, sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje.
- Přidejte jehněčí maso do marinády a nechte ho odležet aspoň 1 hodinu v lednici.
- Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej.
- Přidejte marinované maso a restujte ho, dokud není zlatě hnědé z každé strany.
- Přidejte cibuli, papriky a rajčata a restujte je společně s masem, dokud nejsou zjemnělé.
- Na grilu nebo na opékacím prkně ohřejte plátky chleba z obou stran.
- Servírujte kebab na teplých plátcích chleba a podávejte s omáčkou podle chuti.