Pečená kachna s lahodnými knedlíky je tradiční české jídlo, které vás zaručeně potěší. Tato receptura vás provede krok za krokem přípravou kachny, která je pečená do křupava a podávaná spolu s měkkými a nadýchanými knedlíky. Užijte si chuťový zážitek plný tradičních chutí české kuchyně.
Suroviny
- 1 celá kachna
- sůl
-
- 400 g hladké mouky
- 200 ml mléka
-
Postup
-
Kachnu důkladně očistěte a oloupejte. Následně ji osolte, opepřete a potřete směsí majoránky a česneku.
-
Kachnu dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečte ji asi 2-3 hodiny, dokud není kůrka zlatavá a kachna uvnitř dobře propečená.
-
Během pečení připravte knedlíky. Do mísy prosijte mouku, přidejte mléko, vejce, špetku soli a nastrouhaný houskový závitek.
-
Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nezískáte tuhé těsto.
-
Těsto nechte odpočívat asi 30 minut.
-
Do hrnce s vroucí osolenou vodou dejte pomocí dvou lžic knedlíky tvarovat.
-
Knedlíky vařte asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na povrch.
-
Pečenou kachnu vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout.
-
Vykrojte kachnu na porce a podávejte s knedlíky.