10. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở ga
zdroj: Recepty 24/7

Chuťová exploze s čerstvou a aromatickou polévkou Phở ga. Tento vietnamský recept vás zavede na cestu do exotického světa. Užijte si lahodnou kombinaci kuřecího masa, rýžových nudlí, bylinek a koření. Připravte si tento zdravý a vyvážený pokrm, který poskytuje bohaté množství živin. Vyzkoušejte Phở ga a šťastně se ponořte do lahodného chuťového dobrodružství.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (prsa)
  • 200 g rýžových nudlí
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 malá cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička koření Phở
  • 1 palička skořice
  • 4 klinčíky
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 l litrů vody
  • čerstvá koriandr
  • 1 limetka
  • červená paprika (volitelně)

Postup

  1. V hrnci na plynovém sporáku rozpálit vodu. Měla by být dostatečně horká, aby uvařila kuřecí maso. Kuřecí prsa důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a vložte do vroucí vody. Nechte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  2. Mezitím nakrájejte cibulku na tenké plátky a česnek na malé kousky.
  3. Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu. Pak je opláchněte studenou vodou, aby se nestaly lepkavými.
  4. Když je kuřecí maso uvařeno, vyjměte ho z hrnce a nechte ho vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
  5. Ve velkém hrnci nebo hrnci na polévku rozpalte olej. Přidejte cibulku, česnek a koření Phở. Smažte je dozlatova.
  6. Pak přidejte 2 litry vařící vody, rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, skořici, klinčíky a nové koření. Vařte 15 minut na středním ohni.
  7. Do polévky přidejte uvařené rýžové nudle a promíchejte.
  8. Rozdělte kuřecí maso do misky s nudlemi. Nalijte horkou polévku přes maso a nudle.
  9. Ozdobte nasekaným koriandrem a plátky limetky. Podávejte s červenou paprikou, pokud máte rádi pikantní jídla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *