9. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chřest v žampionovém omáčce je lahodné a jednoduché jaro-recept, který jistě potěší milovníky zeleniny. Válíme čerstvé chřestové lusky v pánvi s voňavými žampiony a připravujeme je v lahodné omáčce ze smetany. Tento recept je snadno připravitelný a určitě vám zpříjemní jižní večer. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si tu nádhernou kombinaci chřestu a žampionů!
Suroviny
- 500 g chřestu
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Chřest omyjeme, zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na menší kousky.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli a česnek nasekáme na drobno.
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájený chřest a žampiony a dusíme asi 5 minut.
- Po uplynutí času přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Postupně přiléváme vývar a smetanu ke šlehání za stálého míchání.
- Vše necháme provařit asi 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme šťávu z citronu a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme teplý chřest s pohárem červeného vína.