9. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Chřest v žampionovém omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Chřest v žampionovém omáčce je lahodné a jednoduché jaro-recept, který jistě potěší milovníky zeleniny. Válíme čerstvé chřestové lusky‍ v pánvi s voňavými žampiony a připravujeme je v lahodné omáčce ze smetany. Tento recept je snadno připravitelný a určitě vám zpříjemní jižní večer. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si tu nádhernou kombinaci chřestu a žampionů! ​

Suroviny

  • 500 g chřestu
  • 200 ⁢g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 100 ml ‍smetany ke šlehání
  • šťáva z 1 ‌citronu
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Chřest⁣ omyjeme, zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na menší kousky.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na‍ plátky.
  3. Cibuli a česnek nasekáme na drobno.
  4. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme⁢ nakrájený chřest ​a žampiony a dusíme ​asi 5 minut.
  6. Po uplynutí času přidáme hladkou mouku a promícháme.
  7. Postupně přiléváme ‌vývar a smetanu ke šlehání za stálého míchání.
  8. Vše necháme provařit ⁣asi⁢ 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
  9. Přidáme šťávu z citronu a dochutíme solí a pepřem.
  10. Servírujeme teplý⁣ chřest ​s pohárem červeného vína.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *