8. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Sladko-kyselý kuřecí kari.
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na sladko-kyselé kuřecí kari je dokonalou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci chutí sladkého a kyselého. Kombinace kuřecího masa, lahodného kari koření a osvěžujících přísad jako ananas a paprika vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si jednoduchou a rychlou večeři s tímto výtečným receptem na sladko-kyselé kuřecí kari.

Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa (prasátka nebo ryby) nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř dle chuti
  • hrst čerstvé koriandru na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte do zlata z obou stran.
  3. Přidejte papriky a dusíme, dokud nezměknou.
  4. Do mísy smíchejte sojovou omáčku, kari koření, ocet, cukr, sůl a pepř.
  5. Přidejte směs do pánve s masem a zeleninou.
  6. Dusíme dalších 5-10 minut, dokud je maso dokonale propečené a omáčka zhoustne.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  8. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte trochu kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě a nechte zhoustnout.
  9. Servírujte s rýží nebo placky, ozdobte koriandrem (volitelné) a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *