8. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí satay
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kuřecí satay je lahodné a exotické jídlo, které vás okouzlí bohatou směsí chutí a vůní. Tento recept vám přináší krok za krokem, jak připravit satay jako profesionál. Kousky kuřecího masa jsou napíchnuté na bambusové špejle, grilované a poté omáčeny šťavnatou a pikantní omáčkou, která dodává pokrmu autentickou indonéskou chuť. S tímto receptem si přiveďte do svého domu skvělou atmosféru asijské kuchyně a vyzkoušejte nezapomenutelnou kombinaci koření a přísad, které oživí váš talíř. Připravte indonéskou kuřecí satay a pozvěte své blízké na gastronomickou cestu do Indonésie.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou řezaných na kostičky
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce čerstvého citronové šťávy

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, olivový olej, česnek, šalotku, koriandr, kurkumu, kmín, pepř a citronovou šťávu.
  2. Přidejte kuřecí kostičky do misky a důkladně je promíchejte, aby se marináda rovnoměrně rozložila. Nechte marinovat v lednici nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu. Opatrně navlékněte kuřecí kousky na bambusové špejle, které jste předem namočili do vody, aby se nezachytávalo.
  4. Grilujte kuřecí satay na předehřátém grilu asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  5. S přebytečnou marinádou můžete kuřecí satay potírat během grilování, aby zůstaly šťavnaté.
  6. Servírujte indonéská kuřecí satay s omáčkou na dip a případně s rýží nebo indonéským chlebem na spodní straně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *