8. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a medem
zdroj: Recepty 24/7

‍Hledáte dokonalý recept⁣ na lahodnou baklavu s pistáciemi a medem? ​Naše baklava je křehká, sladká a ⁤plná bohaté‌ pistáciové náplně, dokreslená lahodným medem. Vyzkoušejte ji a naučte se, jak ​připravit tradiční orientální⁤ dezert ve svém domově. Naši ⁢jednoduchý postup ⁢vám umožní mít⁤ hotovou baklavu za chvilku. Vychutnejte si každý kousek ‍a nechte se ‌unést ‌tímto​ vynikajícím pochoutkem.

Suroviny

  • 500 g lístkového těsta
  • 250 g‌ mletých⁣ pistácií
  • 200 ⁤g másla, ⁣rozpuštěného
  • 200 g ​cukru
  • 150 ml medu
  • 1⁤ lžička⁣ skořice
  • 1 ‍lžíce citronové⁢ šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Nejprve si připravíme​ náplň. Smícháme⁣ mleté⁣ pistácie,⁤ cukr, skořici, ⁣citronovou šťávu ​a vanilkový extrakt dohromady.
  2. Rozložíme jedno ⁢plát lístkového těsta do ⁢pekáčku a potřeme ho rozpuštěným máslem. Poté přidáme‌ další plát těsta a znovu potřeme máslem. Postup opakujeme, až⁤ spotřebujeme‍ všechno těsto.
  3. Na poslední vrstvu těsta naneseme polovinu pistáciové směsi a potřeme medem.⁣ Přidáme​ další ⁣vrstvu těsta, ⁣opět ⁤naneseme pistáciovou směs⁢ a potřeme medem.⁣ Pokračujeme, ⁤dokud nemáme ⁤vyčerpány‌ všechny ingredience.
  4. Předehřejeme troubu na 180 stupňů‌ C.
  5. Vyrobíme si kruhový nebo ​čtvercový tvar⁣ z vrstveného těsta ‌na horní ‍vrstvě⁢ baklavy.
  6. Pak pečeme ​baklavu v troubě po dobu přibližně 40-45 minut, dokud nezměkne a nezezlátne.
  7. Mezitím připravíme ‍sirup.⁤ Ve větší⁣ hrnci smícháme med a⁤ vodu‌ a přivedeme k varu. Poté vaříme ⁢asi 5 minut, než sirup zhoustne.
  8. Hotovou baklavu‍ vyjmeme z​ trouby a⁣ potřeme ji ⁣teplým sirupem. Necháme ‌ji ​vychladnout‌ alespoň⁢ hodinu ‌před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *