8. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat vůni a chuť pravé italské pizzy? S naším receptem na domácí italskou pizzu to bude hračka! Naučíme vás, jak připravit dokonalé tenké těsto, které je křupavé na okrajích a měkké uprostřed. Budete mít možnost si vybrat své oblíbené ingredience a vytvořit vlastní kombinaci chutí. S našimi tipy a triky na přípravu a pečení pizzy, se stane vaše kuchyně malým italským pekařstvím. Nečekejte a vyzkoušejte něco nového s naším receptem na domácí italskou pizzu!
Domácí italská pizza
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 1/2 l teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 250 g rajčatového protlaku
- 200 g nahrubo nastrouhané mozzarelly
- 100 g oblíbeného plátkového sýra
- 100 g cherry rajčátek, rozpolovena
- 4-6 plátků prosciutta
- bazalka, sušený oregano, sušený česnek – podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, droždí a sůl.
- Přidejte teplou vodu a olivový olej a hněťte těsto, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přikryjte mísi a nechte těsto kynout na teplém místě asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Přeneste těsto na pomoučený povrch a rozdělte ho na dvě části. Každou část rozválejte na tenkou placku, kterou přesuňte na plech s pečícím papírem.
- Namastěte rajčatovým protlakem a posypeme mozzarellou.
- Přidejte plátky sýra, cherry rajčátka a prosciutto.
- Posypte bazalkou, oreganem a sušeným česnekem podle chuti.
- Pizza pečte v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, nebo dokud se okraje začnou zlatit.
- Vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout před krájením. Dobrou chuť!