8. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s tofu je tradiční japonské jídlo, které zahřeje vaše tělo i duši. Tato aromatická vegetariánská polévka kombinuje vyváženou chuť miso pasty s jemným tofu a čerstvými zeleninovými ingrediencemi. Nasaďte si svůj kuchařský šátek a vyzkoušejte tento snadný a chutný recept na zdravou miso polévku s tofu. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 4 šálky vývaru (zeleninového nebo masového)
  • 150 g tofu, nakrájeného na kostky
  • 4 lžíce miso pasty
  • 1 hrst sušených řas (např. wakame nebo nori)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelné pro chuť)
  • 2 zelené cibulky, nakrájené na tenké kolečka
  • 2 lžíce sezamového oleje

Postup

  1. Samotné tofu nechej odkapat, pak ho nakrájej na kostky a opatrně vyklepe papírovou utěrkou, aby se zbavil přebytečné vlhkosti.
  2. V hrnci zahřej vývar a přidej tofu. Vař polévku na mírném ohni asi 5 minut, dokud tofu nezměkne.
  3. Mezitím si ve sklenici rozmíchej miso pastu s trochou vývaru, dokud získáš hladkou pastu.
  4. Přidej miso pastu, sušené řasy, česnek, sójovou omáčku a případně rybí omáčku do polévky. Vař ještě 5 minut, aby se všechny chutě propojily.
  5. Na závěr přidej nakrájenou zelenou cibulku a sezamový olej. Promíchej a nech polévku provařit ještě 1-2 minuty.
  6. Servíruj miso polévku s tofu ihned a dopřej si lahodnou a zdravou večeři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *